Jedan od najpoznatijih delova vešanja je svakako amortizer čija je uloga usporenje i zaustavljanje njihanja celog vozila tokom vožnje, te služi kao prigušnica oprugama. 

Neispravna funkcija amortizera dopustiće prekomerno osciliranje celog vešanja sa jako izraženim amplitudama. Usporenje i umanjenje amplituda potrebno je da bi se održala udobnost vožnje i povećala sigurnost. Dodatna je opasnost istrošenih amortizera to što je produžen put kočenja i ranije se pojavi vodeni klin ili popularno zvan ‘aquaplaning’. Uočite li ulje na telu amortizera, to je i bez stručnog pregleda siguran znak da je potrebno zameniti amortizere. 

Preporuka je svakih 20.000 km ili jednom godišnje proveriti stanje elemenata vešanja.  Istorija pokazuje da su velike inovacije izdržale test vremena. Tokom godina, Monro je posvećen kvalitetu proizvoda, zadovoljstvu kupaca i novim proizvodima u tehnologiji. Ova obaveza je tradicija koja datira iz ranih 1900-ih. Garancija na Monroe amortizere je 2 godine a na Monroe Reflex amortizere je 3 godine.

monroe